pondělí 6. září 2010

Ruská kuchyně... (19.8.)

Po příjezdu do Divnogorje bylo na plánu, kromě exkurze, testování ruské kuchyně. Jako první přišla na řadu okrožka – tradiční studená ruské polévka. Na ni je třeba se připravit předem, protože na tu pravou okrožku je třeba udělat domácí světlý kvas. Zákvasku jsem dostala od Paši, dozor pak obstarala maminka Veroniky Viktorovny (tu ženskou nesnáším – komunistka s červenými vlasy a strašně nepříjemným pronikavým hlasem – její nejoblíbenější téma je perestrojka). Nejsem si jistá jestli se mi povedla okrožka tak dobrá nebo jsme prostě měli velký hlad, ale rozhodně stála za to:

Základní ingredience:
vařená vejce, vařené brambory, čerstvé okurky, kopr, kvas, smetana, sůl, pepř
Můžeme přidat:
maso nebo salám, místo kvasu lze požít kefír a perlivou vodu, ale už to není ono, místo smetany někdo dává majonézu.

Všechny ingredience nakrájíme na malé kousky a smícháme dohromady, směs klademe na talíř, zaléváme kvasem a dle libosti přidáváme smetanu, sůl a pepř.

1 komentář: