čtvrtek 31. května 2012

Fotbal, fotbal, fotbal


Kdyz tady tak vidim tu praci novinaru, tak me to motivuje taky psat. A ze je o cem – uz mame dohrano. A co? No prece fotbal.

Protoze Charkow je hostitelske mesto fotbaloveho EURA 2012, ktere zacina za tyden (takze cele mesto zije fotbalem), tak se stalo vhodnym mistem pro usporadani Juniorského šampionátu v ženském fotbale fEMale 2012. Sjeli se sem organizátoři ze střední a východní Evropy a hlavne zenske juniorske tymy z Ruska (Voronez), Ukrajiny(Charkow), Polska (Katowice) a velmi zajímavý tým z Německa (Berlín), který je složený pouze z hráček s tureckými kořeny (myslím, že se dokonce kvůli nim i měnil nějaký zákon).
No a jak uz jsem rekla mame dohrano. Finale vyhral rusky tym proti nemeckemu. Ale nutno podotknout, ze nemecky tym byl uz jen tresnicka na dortu, protoze oproti agresivní hre Rusek proste nemely sanci. Nemky vubec na tomhle turnaji mely dost problemu, protoze jak jsme se dozvedeli, v Nemecku jsou jednim z nejlepsich tymu, ale tady narazily na soupere totalne jineho typu.
Zápasy Ukrajiny a Polska byly pastvou pro oči. Oba týmy měly vyrovnané síly a skvělou taktiku. Polské hráčky se nakonec ukázaly jako o něco lepší tým a umístily se na druhém místě.

Žádné komentáře:

Okomentovat